HTML

Készítsd magad Mami!

Nagyon sok dolog van, amit mi magunk is elkészíthetünk a gyermekünknek és nem kellene a boltban megvenni. A csecsemő korúaknak fejlesztő játékokat csinálhatunk vagy meghittebbé tehetjük kuckójukat. A nagyobbacska gyerekek pedig élvezik is, ha velünk együtt próbálgathatják kézügyességüket. Blogomban szeretném megosztani azokat az ötleteket, amiket anno én készítettem és amiket mostanában készítek.

Friss topikok

Címkék

A papír csodája

2012.03.14. 08:10 Matrjos

Ha már a Google is Akira Yoshizawa-ról a híres origami művészről emlékezik meg, akkor én is egy origamival kezdem. Amit be fogok mutatni, az egy körforgó, bár nem a klasszikus értelemben. Itt látható, amit én készítettem:

 

Ezen mindenféle madarak: kacsa, hattyú, galamb, páva, daru, tyúk és egy pillangó van. Nem mindegyik tud repülni, de a képzeletemben igen. :) De persze akár rókát is lehet hajtogatni. Rengeteg segítség van az interneten. Én apukámmal nagyon sokat origamiztam gyerekkoromban, így sok közülük fejből megy, de kerestem néhány videót és leírást. Azzal a kifejezéssel, hogy "origami" és mögötte a hajtogatandó állat vagy tárgy neve rengeteg oldalt kiad a Google, ahonnan kedvünkre válogathatunk.

Külön-külön az általam készítettek és alattuk a segítség hozzájuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kacsa - http://videa.hu/videok/kreativ/origami-kiskacsa-kacsa-papir-ZiiZ4O217Jc1j1up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hattyú - https://www.youtube.com/watch?v=lmsb192DwKI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

galamb - http://videa.hu/videok/kreativ/origami-galamb-jOMzyItXQQtBUXrE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

páva - http://videa.hu/videok/kreativ/origami-pava-papir-w5U7ZcchEcH8Xbms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

daru - http://videa.hu/videok/kreativ/hajtogassunk-darumadarat-madar-origami-repulo-ySXvJq7atdxlzYZt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tyúk - http://origami.homoludens.hu/node/25466

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pillangó - http://videa.hu/videok/kreativ/origami-pillango-lepke-3hyjjpRuqzJWTeuP

Visszatérve az elkészített körforgóra, a meghajtogatott állatokra akár cellux-szal cérnát erősíthetünk, akár egy tűvel egy ponton átszúrva felfűzhetjük cérnára. Fontos, hogy a súlypontot jól eltaláljuk és ne fejjel lefelé álljanak a madarak! Ezután pedig két hurkapálcikát, vagy bármi mást (én például két ceruzát találtam csak, mert ezt most így reggel gyorsan összedobtam és nem készültem fel rá) összekötünk merőlegesen és a cérna másik végét rákötjük. Olyan helyre tegyük, ahol van légmozgás. Én a radiátor felé tettem, mert a felszálló meleg levegő nagyon jól megmozgatja őket és a kislányomnak nagyon tetszenek ezek a színes, mozgó állatok. Nem utolsósorban pedig segíti a babáknál a látás fejlődését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keszitsdmagadmami.blog.hu/api/trackback/id/tr124315741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása